HASTALIK REHBERİ

  • Image 1

    Bruksizm (Diş Gıcırtısı) Neden Olur ?

    Bruksizm (diş sıkma) , bireyin dişlerini sıktığı, gıcırdattığı veya birbirine bastırdığı olağan dışı aktivite durumudur. Bruksizmi olan bireyler uyanıkken dişleri bilinçsizce sıkabilir veya uyku sırasında dişlerini sıkabilir veya gıcırdatabilir.

  • Image 1

    ERTELEMECİLİK

    Herkes bazen bir şeyleri erteler, ancak erteleyiciler kronik olarak zor görevlerden kaçınır ve kasıtlı olarak dikkat dağıtıcı şeyler ararlar. Erteleme, bir kişinin kendi kendini kontrol etme mücadelesini yansıtma eğilimindedir. Nüfusun yaklaşık yüzde 20'sinde görülen erteleme hastalığı , kişinin hedeflerinden veya sorumluluklarından önce olumsuz duygu ve düşüncelerini dikkate almasıyla ve beraberinde gelecekteki çabalarını caydıracak şekilde davranmasıyla sonuçlanır.

  • Image 1

    Erişkin DEHB/Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

    DEHB ile ilgili güçlükleri çocukluklarından beri yaşayan kişiler; hem erişkinlik döneminde benzer belirtiler sergilerler hem de bazen belirtiler gerilese bile çocukluk döneminde almış oldukları hasarların yansımalarını yaşam boyu taşırlar.

  • Image 1

    Antidepresanlar Bağımlılık Yapar mı?

    Adı “antidepresan “ olmasına rağmen sadece depresyonda değil , anksiyete bozuklukları (kaygı ve bunaltı bozuklukları ), obsesif kompulsif bozukluk ( takıntı-zorlantı bozukluğu) , panik bozukluk , travma ile ilişkili bozukluklar , somatizasyon bozukluğu (bedensel belirti bozukluğu) , yeme bozuklukları , uyku bozuklukları gibi farklı hastalıkların tedavisinde yaklaşık 50 yıldır kullanılan güvenli ve etkin tedavi yöntemleridir.

  • Image 1

    Sınav Sırasında Stresinizi Azaltın

    Sınava çok az kaldı. Heyecan, stres ya da kaygınız sizi rahatsız mı ediyor? Şanlısınız ki o gün hem sınav öncesi hem de sınav sırasında yapabileceğiniz ve faydasını görebileceğiniz bir kaç yöntem var. Ancak yaşadığınız sıkıntının şiddeti gerçekten çok yüksekse, hiç vakit geçirmeden bir uzmanla (psikolog, psikiyatrist) görüşerek yardım almanızı tavsiye ederim.

  • Image 1

    Medya ve İntihar

    Medya intihar haberi yapmadan önce azami çekinceyi göstermeli ve haber yapılacaksa; yalnız gerekli bilgilerle yetinilmeli, yönteme değinilmemeli, en basit ve yoksun bilgilerle, ayrıntılara değinilmeden haber yapılmalı, intihar davranışına yönelik alternatifler vurgulanmalı ve intihar hiçbir zaman yüceltilmemelidir.

  • Image 1

    Özgüveninizi Geliştirin

    Özgüven, kendimiz hakkında sahip olduğumuz genel düşünceyi, kendimizi nasıl yargıladığımızı ya da değerlendirdiğimizi ve kendimize insan olarak içtiğimiz değeri ifade eder. Eğer kendinizin bir şekilde zayıf, yetersiz, aşağı veya eksik olduğunuzu hissediyorsanız; belirsizlikten ve kendinizden emin olamamaktan huzursuzsanız, kendi hakkınızdaki düşünceleriniz eleştirel ve insafsız ise, ya da gerçek bir değeriniz olduğunu veya hayatta güzel şeylere hakkınız olduğunu hissetmekte güçlük çekiyorsanız, bunlar özgüveninizin düşük olduğunun işaretleridir. Düşük özgüven hayatınız üzerinde acılı ve zedeleyici bir etki bırakıyor olabilir. Bu yazıda özgüveninizi arttırmak için neler yapabileceğinizi gözden geçireceğiz.

  • Image 1

    Kişilik Bozuklukları

    Kişilik bozuklukları ergenlik ve genç erişkinlik döneminden itibaren başlayıp uzun süre devam etme eğiliminde olan, kişiyi aile, sosyal çevre ve iş yaşantısında kayıplara yada ciddi uyum problemlerine sürükleyen davranış ve uyum bozukluklarıdır.

  • Image 1

    Dürtü Denetim Bozuklukları

    Kişinin kendisine yada başkasına zararlı olabilecek dürtülerine engel olamaması ve eylemi gerçekleştirdiği sırada da haz duygusu hissetmesi ile karakterize hastalıklardır.

  • Image 1

    Yeme Bozuklukları

    Ergenlerde özellikle de kızlar arasında hızla yayılan bir hastalık grubudur yeme bozuklukları. Anoreksiya Nevroza (topum içindeki sıklığı %0.7 ile %3.7 arasında) ve Bulumia Nevroza (topum içindeki sıklığı %1.1 ile %4.2 arasında) olarak iki grubu vardır.

  • Image 1

    Depresyon Belirtileri

    Depresyon; kişinin kendini üzgün, umutsuz veya boşlukta hissettiği, çökkün bir ruh hali içerisinde bulunduğu, daha önceleri kendisine keyif veren aktivitelerden eskisi kadar zevk almadığı veya tamamen ilgisini yitirdiği, günlük hayat işlevlerini yerine getirmede bozulmaya sebep olan bir duygu durum bozukluğudur.

  • Image 1

    Uykunuzu düzenleyin...

    Uyku vücudun en temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Uykunun bir ritmi vardır ve vücut genelde karanlıkta ve belli saatlerde uyuyup uyanmak ister. Bu döngü bozulduğu zaman düzeltmek uzun zaman alabilir. Yetişkin bir insan günde ortalama 6-9 saat uyku ihtiyacı duyar.

  • Image 1

    Uçak Korkunuzu Yenin!

    Uçağa binmek bazen en sakin insanı bile endişelendirebiliyor ancak günümüzde uçağın sağladığı avantajlardan faydalanmamak da pek mümkün gözükmüyor. Uzak şehirlere hızlı bir şekilde varabilmek ya da yurtdışında güzel bir tatil yapmak, uçağa binme korkunuz yüzünden size hayal gibi geliyorsa, çaresiz olmadığınızı bilmeniz gerekiyor.

 

Online Görüşme/Bize Danışın

Adres:
Fabrikalar Mh.3024 Sk.No:13 Kepez/Antalya

Telefon:
Tel: 444 27 63
Fax: +90 0(242) 244 20 90
Bu sitedeki içerikler sadece bilgi amaçlıdır kişisel teşhis için kullanılmamalıdır. Tedavi için doktorunuza başvurunuz.
Copyright © 2023 Terapi Tıp Merkezi Tüm Hakları Terapi Tıp Merkezi ne aittir. Kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz, içerik ve görsel kopyalanamaz.