21 Mayıs 2022

WISC IV (Zeka Testi)

Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği (WÇZÖ) bireysel olarak uygulanan 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay yaş aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerini ölçen, klinik bir ölçme aracıdır. WÇZÖ-IV, klinik alanda çocuklar için yaygın olarak kullanılan WISC-R ‘ın güncellenmiş halidir. WISC-R’ın uyarlama yapıldığı yıllardaki koşullarla sınırlı kalması nedeni ile günümüz çocuklarının zihinsel gelişimlerini, güçlü ve zayıf yönlerini tam olarak yansıtmadığı düşüncesiyle yenilenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

WÇZÖ-IV

  • Bilişsel gelişim                                         
  • Zihinsel değerlendirme
  • Bilişsel süreçlere ilişkin güncel araştırmalara dayanarak yapılan normlar
  • Yeni alt testler

Çocuğun performansını farklı işlev alanlarıyla yansıtan dönüştürülmüş puanların vurgulanmasıyla önemli yenilikler içeren özgün bir ölçek olup daha fazla bilgi vermektedir.

Test; üstün zeka, zihinsel engel veya kişinin bilişsel açıdan güçlü ve zayıf yönlerin belirlenmesi için yapılan bir değerlendirmenin parçası olarak da kullanılabilmektedir. Sonuçlar tedavi planı, klinik, nöropsikolojik değerlendirme için önemli bir bilgi sağlamaktadır.  

WÇZÖ -IV Özel Terapi Tıp Merkezi bünyesinde klinik psikolog'larca uygulanmaktadır. Detaylı bilgi için 0242 2448883 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

 

Online Görüşme

 

Online Görüşme/Bize Danışın

Adres:
Fabrikalar Mh.3024 Sk.No:13 Kepez/Antalya

Telefon:
Tel: 444 27 63
Fax: +90 0(242) 244 20 90
Bu sitedeki içerikler sadece bilgi amaçlıdır kişisel teşhis için kullanılmamalıdır. Tedavi için doktorunuza başvurunuz.
Copyright © 2024 Terapi Tıp Merkezi Tüm Hakları Terapi Tıp Merkezi ne aittir. Kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz, içerik ve görsel kopyalanamaz.